دهکده حقوقی سفید (دهکده تخصص)

نمود تخصص در حوزه حقوق، از اهداف عالیه ماست



دپارتمان تخصصی جرائم علیه اشخاص

دپارتمان تخصصی جرایم علیه اشخاص
به طور کلی در حقوق کیفری اختصاصی، هرجرمی به صورت جداگانه تعریف و عناصر و شرایط تشکیل دهنده آن بررسی می شود که این امر سبب تمیز و تفکیک جرایم از یکدیگر می شود. حقوقدانان غالبا در تقسیم بندی های خود از جرایم به آثار زیان بار فعل مجرمانه توجه کرده، جرایمی را که خسارات حاصل از آنها به طور کلی دارای جهت مشترکی است، در یک گروه جای داده اند. به عنوان مثال: جرایم سرقت، کلاهبرداری، خیانت در امانت و... را که همگی تعرض به اموال و مالکیت است، در یک طبقه با عنوان جرایم علیه اموال و مالکیت مورد بحث و بررسی قرار می دهند. جرایمی از قبیل قتل را به عنوان جرایم علیه اشخاص و جرایم دیگری مانند: جعل، جاسوسی و... را تحت عنوان جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی قرار داده اند. جرایم علیه اشخاص برخلاف جرایم علیه اموال و جرایم علیه امنیت به جرایمی که بر ضد خود شخص و فردی است که جامعه را تشکیل می دهد، می پردازد.

از آنجا که هر شخصی دارای دو بعد مادی و معنوی، یا جسمانی و روانی است، جرایم علیه اشخاص نیز به دو بخش عمده تقسیم شده است.
بخش اول: جرایم علیه تمامیت جسمانی
جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص که در فقه جزایی به عنوان جنایت مورد بحث قرار گرفته است، از مهم ترین جرایمی است که در حق حیات آدمی و اصل مصونیت از تعدی وتعرض را هدف قرار داده و همواره در قوانین جزایی شدیدترین واکنش کیفری برای آن پیش بینی شده است.
ایراد صدمات بدنی گاه منتهی به حدوث مرگ(قتل) که سنگین ترین نتیجه مجرمانه است می شود.گاه نیز نتایج خفیف تری را به صورت قطع یا نقص عضو و زائل شدن منافع آن است، تحت عنوان جنایات بر اطراف، در پی دارد.
جنایت در لسان اغلب فقها، به سه بخش تقسیم شده است. اما ایشان ضمن مباحث مختلف در ابواب مربوطه، انواع دیگری از جنایت را یادآور شده اند. با عنایت بر اقوال ایشان، مجموعه جنایات مذبور در گروههای زیر بررسی شده است:
جنایت عمد- شبه عمد- خصایی محض- در حکم شبه عمد- در حکم خصایی محض قانون مجازات اسلامی نیز به تبعیت از فقه به صورت پراکنده این اقسام را بیان داشته است.
بخش دوم: جرایم علیه شخصیت معنوی اشخاص
1- توهین: که عبارت است از رفتار عمدی خلاف قانون که به موجب عرف نسبت به طرف موهن باشد.
2- افترا: افترا به معنای عام که شامل جرایم ذیل است:
افترا- قذف- نشر اکاذیب
3- جرایم علیه آزادی رفت و آمد: که شامل جرایم ذیل است:
- جرایم علیه آزادی تن( توقیف و اخفاء غیرقانونی توسط افراد عادی)
- دستور بازداشت غیرقانونی توسط قضات
بازداشت غیرقانونی توسط مأمورین- آدم ربایی- قاچاق انسان
4- تهدید و اکراه که شامل اخذ سند یا نوشته به عنف و تهدید به قتل و مانند آن است
5- جرایم علیه حریم خصوصی شامل هتک حرمت منزل، هتک حرمت املاک غیر، هتک حرمت مراسلات یا مخابرات یا مکالمات تلفنی و مزاحمت تلفنی.
به جرات می‌توان اذعان نمود جرایم علیه اشخاص از مهم‌ترین اعمال مجرمانه در هر جامعه‌ای شمرده می‌شود؛ چرا که مستقیماً با جان و آبروی افراد سروکار دارد.
بنابراین لزوم شناخت و تخصص جهت شکایت و دفاع در خصوص این دسته از جرایم بسیار مورد توجه است. از این رو است که دهکده سفید با بهره‌مندی از حرفه‌ای ترین وکلا و کارشناسان و حقوق‌دانان فصلی جدید در حوزه دعاوی علیه اشخاص گشوده و با کار تخصصی و گروهی اعتماد و آرامش را تقدیم مراجعین به دهکده سفید می‌نماید.

تلگرام

© 2017 sefid24.com All Rights Reserved